Salon Edukacyjny EMPIRIA Sp. z o.o. w Szczecinie dokłada wszelkich starań, aby informacje jakimi dysponuje i przetwarza, były chronione zgodnie z prawem polskim jak i prawem wspólnotowym, a w szczególności:

  • Rezolucją 45 (95) Zgromadzenia Ogólnego ONZ: Wytyczne w sprawie uregulowania kartotek skomputeryzowanych danych osobowych.
  • Dyrektywą Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 24 października 1995 r. (95/46/EC) w sprawie ochrony osób fizycznych w zakresie przetwarzania danych osobowych oraz swobodnego przepływu tych danych.
  • Dyrektywą Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 15 grudnia 1997 r. (97/66/EC) w sprawie przetwarzania danych osobowych i ochrony prywatności w dziedzinie telekomunikacji.
  • Ustawą z 24 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych z późniejszymi zmianami.

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji
Abyś mógł skorzystać z naszych usług, będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o niektóre wybrane dane personalne niezbędne do przeprowadzenia transakcji. Dane te są absolutnie niezbędne do skutecznego zorganizowania szkolenia lub konferencji.

Dane zbierane podczas wypełniania formularzy
Zanim będziemy mogli rozpocząć współpracę, musimy uzyskać niektóre dane niezbędne zarówno do kontaktu, jak i wystawienia faktury. Do takich danych należą miedzy innymi: imię, nazwisko, adres zamieszkania, pesel, NIP, numer telefonu oraz dane dotyczące formy płatności jak i samego płatnika.

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp. Zasady te nie dotyczą formularzy zgłoszeniowych, które są wyłączone z monitorowania statystycznego. Formularze te objęte są ogólnymi zasadami rejestracji (logów) serwera i nie podlegają statystyce marketingowej.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp. Salon Edukacyjny Empiria Sp. z o.o. przetwarza te dane na ogólnych zasadach wynikających z jej działalności statutowej.

Jednocześnie uprzejmie informujemy naszych obecnych i przyszłych respondentów, że w celu podniesienia standartu naszych usług, jak i zabezpieczenia przed nieuprawnionym użyciem naszych formularzy znajdujących sie na stronach internetowych, do każdego wypełnionego i przesłanego formularza dołączone są następujące informacje:

    • Adres IP komputera z którego dokonano wypełnienia i wysłania informacji.
    • Adres i nazwa sieci konputera z którego dokonano ww. operacji.
    • Data i czas wysłania (wypełnienia) danego formularza.

Dane te mogą posłużyć w przyszłości jako dowód w przypadku nieuprawnionego użycia naszego systemu teleinformatycznego.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do zorganizowania, a następnie przeprowadzenia wybranego szkolenia. Rejestracja jest obowiązkowa.

Dane uzyskane podczas rejestracji przetwarzamy i analizujemy, aby w sposób skuteczny wywiązać się z naszych zadań statutowych i dostarczyć produkt najwyższej możliwej jakości. Aby osiągnąć ten cel, zastrzegamy sobie prawo do tworzenia zespolonych list, wykazów i innych zestawień, gdzie możemy umieścić Twoje dane personalne.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie lub nawiązanie dalszej współpracy.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoraru zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś rejestracji elektronicznej na wybrane szkolenie, możesz otrzymać od nas e-maile dotyczące Twojego wyboru. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojego szkolenia.

Jeżeli skontaktowałeś się z naszą firmą inną drogą korespondencyjną lub telefoniczną, pozostawiająć swój numer telefony lub adres e-mail, to również tą droga możemy się z Tobą skontaktować.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

W każdej chwili możesz skontaktować sie z naszą firmą w celu zmiany danych, jakie podałeś w stosownych formularzach lub innych dokumentach. Salon Edukacyjny EMPIRIA Sp. z o.o. w Szczecinie zastrzega sobie prawo weryfikacji osoby dokonującej tej zmiany. W tym celu możemy skontaktować sie z Tobą drogą telefoniczną, elektroniczną lub poprosić o pisemne potwierdzenie wprowadzanych zmian. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Dbając o Twoją wolność wyboru, oraz mając na względzie bezpieczeństwo danych personalnych oddajemy do Twojej dyspozycji zarówno możliwość szyfrowania danych, jakie są wprowadzane, jak i możliwość kozystania z połączenia nieszyfrowanego. Wybór należy do Ciebie i stopnia zaufania do naszego oprogramowania serwerowego. W przypadku wyboru połączenia szyfrowanego, komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem, gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer), który zapewnia nasz usługodawca firma HOME Sp z o.o. w Szczecinie i zweryfikowane przez AlphaSSL. Połączenie to posiada wysoki poziom szyfrowania RC4, 128-bitowe klucze. Szyfrowanie danych poważnie utrudnia niepowołanym osobom dostęp do informacji przesyłanych pomiędzy serwerem i komputerem użytkownika końcowego. Dzięki temu prawdopodobieństwo odczytania wrażliwych danych jest ograniczone do minimum. Dodatkowo wszystkie nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich, a prawcownicy zostali przeszkoleni.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Kontakt

Firma zbierająca dane: Salon Edukacyjny EMPIRIA Sp. z o.o.,

ul. gen. L. Rayskiego 28/3, 70-442 Szczecin.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt na zasadach określonych w dziale Kontakt.

Warunki użytkowania serwisu

Dane i informacje zawarte w serwisie internetowym Salonu Edukacyjnego EMPIRIA Sp. z o.o., zwanym w dalszej treści Empiria, są publikowane dla celów informacyjnych, edukacyjnych oraz poznawczych.
Wszelkie dane i informacje zamieszczone na witrynie chronione są przepisami ustawy o prawie autorskim i stanowią własność Empirii lub/i autorów udostępniających te informacje (informacje o autorach lub materiałach żródłowych są każdorazowo podawane w stopce lub poprzez odpowiedni odsyłacz).

Dokładność, pełność i aktualność informacji

Mimo iż używamy wszelkich rozsądnych sposobów, aby zapewnić dokładność i pełność informacji znajdujących się na naszych stronach internetowych, to jednak nie ponosimy odpowiedzialności, gdy informacje udostępniane są niedokładne lub niepełne. Na materiałach zamieszczonych na naszej stronie możesz polegać wyłącznie na twoje własne ryzyko. Zgadzasz się, że twoim obowiązkiem jest monitorowanie wszelkich zmian materiałów i informacji zawartych na stronach WWW.

Działalność zabroniona

Zabrania się wszelkiej działalności, którą może EMPIRIA Sp. z o.o., w swojej bezwzględnej rozwadze, domniemać jako niestosownej lub/i domniemać, że taka działalność jest niedozwolona lub zabroniona względem prawa, do którego stosuje się dany serwis, włączając, ale nie ograniczając się do:

  • Każdego czynu który stanowi naruszenie poufności (włączając przesyłanie danych osobowych osób bez ich zgody) lub innych praw jednostki;
  • Używania tych stron w celu zniesławienia lub pomówienia spółki Empiria, jej pracowników lub innych osób lub działania w sposób naruszający dobre imię naszej firmy;
  • Przesyłania plików zawierających wirusy lub inne programy mogące uszkodzić własność naszej firmy lub własność innych osób;
  • Umieszczania lub przesyłania do tego serwisu jakichkolwiek nieautoryzowanych materiałów, włączając, ale nie ograniczając się do materiałów, które w naszej opinii mogą powodować zdenerwowanie, szkodzić lub narażać systemy i bezpieczeństwo sieci i osób trzecich, oszczerczych, rasistowskich, obscenicznych, grożących, pornograficznych lub w inny sposób zabronionych prawem.

Salon Edukacyjny EMPIRIA Sp. z o.o. w Szczecinie nie życzy sobie otrzymywania materiałów niezamówionych nawet wtedy, kiedy charakter tych materiałów odpowiada profilowi działalności naszej spółki. Osoby, firmy lub instytucje dokonujące takich czynów będą bezwzględnie blokowane na naszych serwerach internetowych.

 

Ostatnia zmiana:11.09.2013 r. (Uzupełnienie informacji dot. sposobu szyfrowania danych SSL)


Salon Edukacyjny EMPIRIALubię toZnajdz nas na Facebooku Google+Kanał RSS

Używamy cookies i innych technologii m.in. w celach: świadczenia usług i prowadzenia statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia w swojej przeglądarce internetowej. Aby dowiedzieć się wiecej na temat naszej polityki prywatności i zastosowania plików cookies odwiedż naszą stronę polityki prywatności, i zapoznaj się szczegółowo z naszą polityką i warunkami użytkowania serwisu Salonu Edukacujnego EMPIRIA.

  Akceptuje pliki cookie na tej stronie.
Polityka prywatności